• slideshow001
  • slideshow002

  • slideshow003

  • slideshow005

Bietenpulp

Voor geiten , schapen en paarden.

bietenpulp korrels  bietenpulp korrels opgelost 
Korrels bietenpulp Opgeloste korrels bietenpulp

Vezels zijn heel belangrijk voor de gezondheid van een dier want zonder deze vezels werkt het spijsverteringskanaal niet naar behoren. Bietenpulp is een hoogwaardig ruwvoer bestaande uit supervezels.

De vezels voeden de bacteriën die leven in de dikke en de blindedarm (prebiotische werking); Hierdoor blijven de bacteriën die in de darmen leven in topconditie, worden voedingstoffen beter verteerd en komen er minder schadelijke afvalstoffen vrij.

Verder bevat bietenpulp pectine, wat helpt om de maag tegen maagzuur te beschermen. Pectine is een oplosbare vezel, in tegenstelling tot andere ruwe vezels die alleen verteerd worden door middel van bacteriën in de dikke darm.  Dit maakt dat pectine zowel een prebiotische werking heeft in de maag als in de darmen. Bietenpulp is een fantastische bron van langzaam vrijkomende energie.

Bietenpulp is zeer droog en bevat slechts 5% vocht. Normale bietenpulp moet ongeveer 12 uur weken voordat het veilig gevoerd kan worden. Binnen 24 uur moet bietenpulp opgegeten zijn om bacteriën en schimmels geen kans te geven zich te ontwikkelen.

Let op: bietenpulp moet aangemaakt worden met water en is daardoor een uitstekende ruwvoeraanvulling ( 2 delen korrels + 3 delen water)

Wanneer bietenpulp niet geweekt wordt voor het voeren kan dit een slokdarmverstopping veroorzaken. De droge bietenpulp zal in het spijsverteringsstelsel komen met lichaamssappen en uitzetten. Zorg er dus altijd voor dat je bietenpulp veilig bewaard, zodat je dieren er niet per ongeluk bij kunnen!